Anasayfa Kurumsal Referanslar Ürünlerimiz İletişim
Ürünlerimiz / BP Gaz
Otogaz Çevreci Çözüm
BP Otogaz çevre dostudur. LPG kullanan araçlar atmosfere daha az miktarda zararlı gaz bırakırlar, bu da bizler için solunacak daha temiz bir hava ve daha yeşil bir çevre demektir. BP Otogazı tercih ederek hem yüksek performansı, hem de çevre ile dost bir ürünü tercih etmiş olursunuz.

Otogaz Nedir?
Otomotiv sektöründe yakıt olarak kullanılan LPG; Propan ve bütan gazlarının karışımından oluşmaktadır. Bütan ve propan, ham petrolden elde edilen petrol gazlarıdır. Bu gazlar düşük basınçlar altında sıvılaştırılarak küçük hacimli kapalı tüpler içinde depolanabilmektedir. Kullanım anında sıvı halden gaz hale getirilerek benzin gibi bir yakıt olarak kullanılabilmektedir.

Otogaz sadece taksiciler için midir?
Yüksek verimli, ekonomik, çevre dostu BP Otogaz dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde hem ticari, hem de özel araçlarda güvenle kullanılmaktadır. Üretici firmalarca çift yakıt (benzin ve otogaz) kullanmak üzere imal edilen araçların yanı sıra benzin motorlu her türlü araç da sonradan monte edilen dönüşüm kitleri vasıtası ile otogaz kullanabilmektedir.

Otogaz kullanımı neden ekonomiktir?
Çevre bilincinin ileri düzeyde bulunduğu ülkelerde hükümetler otogaz kullanımını özel fiyat politikaları, vergi indirimleri ve vergi iadesi gibi yöntemlerle teşvik etmektedir. Ülkemizde de uygulanan benzeri teşviklerle otogaz kullanımı benzine oranla daha ekonomik olmaktadır.

Otogaz kullanımı motora zarar verir mi?
Tam tersi, otogaz yanma neticesinde motorda asit ve karbon atıkları bırakmadığından motorun ve motor yağının korunmasına yardımcı olur.

Otogaz kullanımı ile motor verimi düşer mi?
Benzine oranla otogaz daha yüksek oktan sayısına sahiptir, bu sayede motordaki yanma daha düzenli olur, motor daha sessiz çalışr ve verimi artar

Otogaz kullanımı tehlikeli midir?
Otogaz için kullanılan yakıt tankı normal akaryakıt tanklarına gör çok daha dayanıklı metalden imal edilmekte ve otomatik gaz kesiciler sayesinde hiçbir sızıntıya sebebiyet vermemektedir. Normal gaz basıncının dokuz katı basınca göre üretimi gerçekleştirilen tanklar en az akaryakıt tankları kadar güvenli ve emniyetlidir.

BP Kurşunsuz
BP Dizel
Süper Benzin
Normal Benzin
BP Dizel Katığı
BP Benzin Katığı
Yağlar
Marker
BP Gaz
Enerji Santralleri
BP Extra Fuel Oil
BP Kalorifer Yakıtı
HASAN KAVİ Akaryakıt Her Hakkı Saklıdır.© 2010                                              Designed_by medyatör